Henrik Augustsson

Henrik Augustsson

VD – HQ

Henrik Augustsson började på Aqua Dental i början av 2016. Innan dess hade han arbetat en längre tid på den globalt ledande managementkonsultbyrån McKinsey & Company. Där var hans passion att utveckla bolag och få människor att uppnå högt ställda mål. När Henrik började som VD på Aqua Dental stod tandvårdsbranschen inför många stora och spännande utmaningar. Han tyckte att Aqua Dental var ett intressant bolag med mycket kompetenta kliniska medarbetare inom många specialistområden. Detta i kombination med ett ihärdigt fokus på att, inte bara utföra ledande tandvård, utan att genuint sträva efter att ge patienterna den absolut bästa upplevelsen och bemötandet var något som lockade honom. 
– Med min bakgrund som ingenjör och ekonom, trots god inblick i att ha arbetat med svensk vård, så var mitt enda perspektiv baserat på de upplevelser som jag fått från tandvården som patient. Det krävde en intensiv period av att snabbt sätta mig in i branschens specifika omständigheter för att förstå bolagets och våra medarbetares situation. Samtidigt så gav det mig, och ger mig än i dag, möjligheten att utgå ifrån vad våra patienter och kunder har för behov och kan enklare förstå deras perspektiv. 


I dag menar Henrik att vardagen som VD på Aqua Dental är fylld med stora och små utmaningar. Dock är nästan samtliga roliga och spännande. 
– Vi har på kort tid växt från att vara ett (relativt) litet bolag till att nu vara en stor koncern som fortsätter växa snabbt. Det gör att vi inte kan sätta en rutin och luta oss tillbaka och tro att det kommer att vara rätt lösning om 2-3 år. Det är kanske den största utmaningen att hantera – att kontinuerligt bygga strukturer som är maximalt lämpade för det skedet som vi just nu befinner oss i. Det är samtidigt mycket givande, det ger möjligheter för många av våra medarbetare att växa med oss och hela tiden utvecklas för att nå sin fulla potential.

Det dagliga arbetet för Henrik går till stor del ut på att supportera, utveckla och coacha sina närmsta medarbetare. Mycket handlar om att ge så goda förutsättningar som möjligt så att Aqua Dentals medarbetare på ett friktionsfritt och utvecklande sätt kan utföra sina arbetsuppgifter, så att de alltid kan ge kunderna den absolut bästa och tryggaste tandvården.– Vi vill skapa en attraktiv arbetsmiljö för enastående medarbetare. Det innebär att vi har högt i tak med snabba beslutsvägar, vi inkluderar varandra och agerar respektfullt mot varandra samt att vi följer våra passioner och utvecklar varandra inom våra respektive roller. 


Det roligaste och mest belönande med arbetet är enligt Henrik att få träffa och prata eller på andra sätt kommunicera med alla våra riktigt nöjda kunder. Att se att allt hårt arbete skapar nytta ger en oerhörd energi.
– I många fall så handlar det om att våra patienter får ett helt nytt liv. De kan le och skratta igen, äta den mat som de älskar och inte skämmas för sina tänder, det är den största behållningen med mitt arbete.


Hur ser du på framtiden för Aqua Dental? 
– Framtiden är mycket ljus samtidigt så ligger det i vårt DNA att aldrig vara nöjda. Vi har växt och utvecklats enormt snabbt. Med den ökade skala som vi nu har vi ännu bättre förutsättningar att uppnå vår målsättning. I teorin så är det enkelt – vi kommer arbeta stenhårt för att hela tiden utveckla oss själva som det självklara valet för talang i tandvårdsbranschen. Om vi fortsätter bibehålla och attrahera de bästa tandläkarna, tandhygienisterna, tandsköterskorna och servicepersonalen i branschen så kommer vi garanterat att erbjuda den bästa och tryggaste tandvården. I praktiken så är det svårt, men det är just det som gör det så fantastiskt roligt.

Jobbar du redan på Aqua Dental?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@aquadental.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor