Ali Farahzadi började på Aqua Dental i januari 2014 och är specialist inom endodonti. I Sverige finns endast ett 40-tal tandläkare med hans kompetens. Sin tandläkarexamen tog Ali i Umeå 2001 och efter att ha arbetat i omkring fem år som allmäntandläkare påbörjade han sin specialistutbildning på Karolinska institutet och S:t Eriks sjukhus.

Efter det arbetade Ali som övertandläkare på specialistkliniken vid S:t Eriks sjukhus, han är dessutom handledare för blivande specialister och föreläsare för allmäntandläkare i flertalet olika kurser. 

Som endodontist hanterar man komplicerade fall av rotfyllningar och hjälper allmäntandläkarna då det av olika anledningar inte går att få till en optimal rotbehandling. Ali arbetar med mikroskop vilket är en, komplex och dyr metod, men som gör det möjligt att se sprickor som inte går att se med blotta ögat. Detta gör att problem kan avhjälpas i ett tidigt skede. Utan mikroskop är det sannolikt att en behandling inte blir optimal och måste göras om efter något år. 

Ali tycker att något av det viktigaste är att patienten känner sig bekväm och trygg. Något som han lyckas väl med. Det har till och med hänt att patienter somnar i stolen när de besöker honom. Ali tar över många patienter som har mindre lyckade rotfyllningar och för att besöka honom krävs en remiss.

Jobbar du redan på Aqua Dental?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@aquadental.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor